Letní soustředění

Jako každý rok, tak i letos vedoucí mladých hasičů uspořádali pro své svěřence hasičské soustředění. Již třetím rokem jezdí i děti, které na kroužek normálně nedochází. A jelikož je tato akce hodně oblíbená, do rekreačního střediska Ostružno u Jičína vyrazilo cekem 56 dětí a 22 vedoucích.

Celotáborová hra byla letos volně inspirována románem Jula Verna Cesta kolem světa za 80 dní. Během celého týdne děti procestovaly 6 států, které se nachází na různých kontinentech. Velkou Británii, Kanadu, Brazílii, Japonsko, Egypt a Španělsko. Každý den si děti poslechly hymnu a průvodkyně daným státem jim prozradila nejzajímavější informace o zemi, která byla na pořadu dne. Připravené hry opět tematicky zapadaly do každé země a nechyběly ani kanadské žertíky. Výsledky každého dne byly zaznamenávány na globus, který byl právě pro tuto příležitost vyroben. Na konci tábora dostaly všechny děti certifikát o zvládnutí cesty kolem světa, malý globus na klíče a pro první družstvo medaile.

Během týdne se děti ale nevěnovaly pouze celotáborové hře. Hasičské děti čeká letos podzimní kolo celostátní hry Plamen, konkrétně závod požární všestrannosti, a proto trénovaly střelbu ze vzduchovky, topografii, orientaci na mapě a uzly. Součástí tohoto kola je i štafeta dvojic, jejíž trénink také nechyběl.

Celé soustředění se neslo opravdu v pohodovém duchu a všichni účastníci si ho velmi užili.

Tímto bych chtěl poděkovat všem vedoucím, kteří se tábora zúčastnili a intenzivně se podíleli na jeho přípravě. Velmi si toho vážím a již se těším na příští sezónu.

Radek Havrda

Vedoucí mládeže

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *