Podzimní soustředění mladých hasičů

Mladí hasiči vyrazili o podzimních prázdninách na soustředění do rekreačního střediska na Tišinu.

Odjížděli jsme ve středu v dopoledních hodinách v počtu 21 dětí a 17 vedoucích a praktikantů.

Po vydatném obědě, který nás čekal hned po příjezdu, jsme se vydali na procházku do blízkého okolí, během které jsme hráli i různé hry. První večer byla pak jako tradičně věnovaný diskotéce, která má u dětí velký úspěch J

Hlavní náplní soustředění  byl trénink požárního sportu, střelba ze vzduchovky, uzlování, první pomoc a znalosti topografie. Nechyběly ani  míčové a vědomostní hry a tentokrát jsme program oživili uspořádáním drakiády.

V pátek v dopoledních hodinách nás navštívili kolegové a místní hasiči z Kožlan, kteří dětem přivezli ukázat svojí techniku.

Na závěr si děti své získané dovednosti vyzkoušely v branném závodě jednotlivců a za odměnu si mohly opéct na ohni špekáčky.

Rád bych poděkoval všem vedoucím, kteří mi po celou dobu tábora pomáhali, Michalovi Šilerovi (správce střediska) za ochotu a výbornou spolupráci,   Martinu Mottlovi za bezpečnou dopravu a v neposlední řadě děkuji i naší zdravotnici Dáše Duškové. Děti přijely domů nadšené a plné dojmů a zážitků a už teď se těší na další soustředění.

Touto akcí jsme uzavřeli sportovní činnost v letošním roce, ale pro děti rok ještě nekončí. Čeká je mikulášská nadílka, pečení vánočního cukroví a víkendové přespání v hasičárně s bohatým programem, jehož součástí je i návštěva aquaparku v Berouně.

Radek Havrda vedoucí mladých hasičů

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *